maandag 22 augustus 2016

Nieuwe deuren oude deuren





De buitendeur vanuit de bijkeuken  en de openslaande deuren zijn beide vernieuwd met bijna nieuwe deuren van marktplaats beide van hardhout en mét dubbelglas. 
Een oud kozijn met een nieuwe deur vraagt natuurlijk om wat aanpassingen. Met een mooie frees en een geleende scharnieren mal is het helemaal gelukt. Een kleinigheidje; de bijkeukendeur draaide oorspronkelijk de andere kant op en was 10 cm te lang waardoor nu de klink op kinderhoogte is. Voor nu is het even prima, over 10 jaar misschien een nieuwe deur en nieuw kozijn. Een standaard deur zou 10 cm te kort zijn en hoge drempels hebben we liever niet.
De openslaande deuren paste beter, alleen van de zijkanten moest 5 mm af! Deze hadden alleen een kattenluik, en wij hebben geen kat. Ook hier is met frees en schuurwerk alles weer netjes hersteld. Met een verdubbeling van het aantal scharnieren draait alles er nu soepel op los. 
Nu kunnen de nieuw te maken hardstenen dorpels super precies ingemeten worden! En die hebben we dan weer nodig voor de gietvloer die begin oktober wordt gemaakt tijdens onze huwelijks reis.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten