donderdag 26 november 2015

Cv en radiatoren; het wordt steeds warmer

De cv hangt met de dakdoorvoer en al. Nu nog alle aansluitingen! Van een bevriende loodgieter hebben we een tang kunnen lenen voor de knijpkoppelingen van Henco. De buizen liggen er, de koppelingen zijn er bijna, de radiatoren zijn uitgezocht en Roel heeft zelf een warmte verliesberekening gemaakt. Nu kunnen we nog iets preciezer het vermogen van de radiatoren bepalen. We houden hiermee rekening met een lage temperatuur verwarming, de radiatoren hebben hierdoor een grotere capaciteit nodig. De combinatie met vloerverwarming en wellicht in de toekomst een zonneboiler hopen we minder gas te verstoken.
Jaga maakt radiatoren die geschikt zijn voor deze lage temperatuur verwarming.

2 opmerkingen:

  1. Leuke post! Inmiddels een jaar verder. Hoe is het met de cv en dakdoorvoer. Functioneert alles nog naar behoren? Ik ben ook voornemens om het oud pand dat ik bewoon terug naar de 21ste eeuw te halen met een nieuwe installatie.
    Groet, Johannes

    https://www.coxgeelen.com/nl-nl/1/61/econextsupsup_dakdoorvoeren.aspx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jazeker, dakdoorvoer en ketel werken naar behoren. Moet de installatie nog waterzijdig inregelen, maar de vloerverwarming benenden in combinatie met de LTV radiatoren boven is een goede combi.

    Suc6

    BeantwoordenVerwijderen